Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğinde Tago Architects tarafından tasarlanan Taegutec Fabrika ve Yönetim Binası, Türkiye’de ofis kavramına yeni bir yaklaşım getiriyor. Ofis çalışanlarının her fırsatta dışarı ile olan bağlantısını yenilemeyi hedefliyen tasarım, iş hayatının ve sosyal yaşamın farklı ihtiyaçlarını bir araya getiriyor,
Projede ofis binası iki ayrı kütle olarak tasarlanmış. Bu iki kütle ofis ve sosyal mekanlar ile üretim bölümünü oluşturuyor. İki kütle arasındaki geçişler ise iç – dış mekan algılarını birbirine yaklaştıran şeffaf, cam tüp geçitler olarak tasarlanmış. Ofis bölümünde kontrollü gün ışığı iç mekanlardaki önceliği oluşturuyor.
Tasarımcı binanın ana girişi, su öğesi ve heykelsi konferans salon kütlesi ile vurgulamış. Büyük sergi alanı ve onu çevreleyen kafeterya, toplantı odaları gibi sosyal ve genel kullanıma açık mekanlardan oluşturulan giriş kat, yapıyı çevreleyen bahçeye ve havuza doğru uzanan konsol teraslar sayesinde gün ışığı ve dış mekanla bütünleştirilmiş.
Açık ofis bölümü olarak tasarlanan bir üst katta ise galeri sistemi ile açık ofis ve giriş katındaki sosyal alanlar arasında kolaylıkla dolaşım sağlanmış. Çatıda bulunan büyük ışıklıktan ofis katlarına kontrollü gün ışığı girmesi ve buradan da sosyal alana kadar ulaşması sağlanmış.
Üretim bölümü olarak tasarlanan ikinci kütlede ise ofis bölümü ile bütünsel bağlantı hedeflenmiş. Özel cam tüplerin kullanıldığı köprü bağlantıları ile birinci kütleye bağlanan üretim bölümünde bu yolla dışarıda olma hissi sağlanırken diğer taraftan da başka bir kütleye geçiş için farkındalık yaratması sağlanmış.
Tago Architects’ten ofis kavramına yeni bir yaklaşım: Taegutec