İstanbul Karaköy’de müdavim kitlesi yaratan Mürver Restaurant’ın şefliğini de eşzamanlı olarak yürüten Yılmaz Öztürk’ün elinden günlük değişen menüde yerel tatların doğal ürünlerle hayat bulduğu LoftElia Restaurant, eşsiz manzarasıyla unutulmayacak bir akşam yemeği için konuklarını bekliyor.
Bodrum’un en yeni turizm tesisi olarak 1 Temmuz 2020 tarihinde tam dolulukla kapılarını açan Bodrum Loft misafirlerini ağırlarken, tatil köyünün içinde tüm bölgeye hizmet verecek şekilde konumlandırılan LoftElia Restaurant da zengin menüsünü tatilcilerle buluşturuyor.
Tatil cenneti Bodrum’da Göltürkbükü ile Torba arasındaki Cennet Koyu’na komşu bölgede yer alan LoftElia Restaurant adını yörenin simgesi ‘zeytin’den alıyor.
LoftElia Restaurant’ın başında, aynı zamanda İstanbul Karaköy’de eşsiz lezzetleriyle önemli bir müdavim kitlesine sahip Mürver Restaurant’ı da eşzamanlı olarak yöneten Şef Yılmaz Öztürk bulunuyor.
Yılmaz Öztürk’ün Ege ve Akdeniz mutfağında yerel tatları doğal ürünlerle buluşturduğu LoftElia’nın menüsünde atıştırmalık ve paylaşımlı başlangıçlarına açık ateş ve taş fırından et, makarna ve tatlı lezzetleri eşlik ediyor.
LoftElia Restaurant’ın menüsünde atıştırmalık ve paylaşmalı seçenekler öne çıkarken, elde edilen taze ürünlere göre menü günlük sürekli olarak yenileniyor.
LoftElia’nın ilk menüsünde enginar & bottarga, tatlı patates, levrek marine, humus & kuru et, semizotu salatası misafirlere servis ediliyor.
LoftElia’nın ana yemek kısmında açık ateşte közlenmiş yaz sebzeleri salatası ile sunulan ahtapot ızgara, odun ateşinde kabak çiçeği, balık kemiği sosu ile sinarit & kabak çiçeği ve közlenmiş sebzeler ile ağır ateşte pişirilmiş dana ilik antrikot ızgara misafirlere sunuluyor.
Trüf ve porçini mantarlı risotto ile linguine makarna & ıstakoz dilimleri de et seçeneklerine eşlik ediyor.
Tatlı kısmında ise ılık çikolatalı kek ve keçi sütü dondurma var.
Sefa Üstün: Türkiye hiçbir illegal örgüt karşısında eğilmez