İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Dünyanın en iyi 5 mutfağı

Nerede olursanız olun tadacağınız her lezzet sizde farklı duygular uyanmasına sebep olur. Farklı coğrafyalar keşfederken aklınıza elbette yemekleri de takılır. Bu konuda bir rehber olması açısından Prontotourblog, ekonomi ve gelişmişlik düzeyi de dahil olmak üzere birçok nesnel faktörden bağımsız olarak dünya üzerinde belli bir ün sağlamış mutfakların bir listesini hazırladı.

Peynir ve şarabın memleketi

Edebiyat, sanat, politika ne kadar önemliyse Fransa’da yemek de o derece önemli. Bu yüzden dünyaca ünlü yemek otoriteleri genelde Fransız mutfağının en iyisi olduğunu söyler. Fransız mutfağının temelinde ise şarap ve peynir . Restoran sayısı bakımından da nam salmış ülkede yalnızca Paris’te yaklaşık 5 bin tane restoran bulunuyor.

Toskana’yı es geçmeyin

Bir Akdeniz ülkesi olan İtalya ise dünyada yemek konusunda 2. sırada geliyor. Dünyanın neresinde olursanız olun örneklerine rastlayabileceğiniz İtalyan mutfağında pizzadan deniz ürünlerine kadar birçok çeşit bulunuyor. En iyilerini ise İtalya’da yiyebileceğiniz mutfak, özerk Toskana bölgesinin özgün yemekleri ve muhteşem şaraplarına da ev sahipliği yapıyor.

Vejetaryenler çok sevecek

Yüzlerce çeşit baharat kullanımıyla dikkat çeken Hint mutfağı ise sunum açısından batılı tüketicileri pek memnun etmese de çok meşhur. Hintliler baharatın bu kadar yoğun kullanımını ise değişken iklim koşulları nedeniyle azalan tat alma duyusuna bağlıyor. Hint mutfağını en iyiler listesine sokan unsur ise kendiliğinden oluşan bu kültür. Vejetaryenlerin ise çok memnun kalacağı bu kültürde ağırlıklı olarak sebze tüketiliyor.

‘Eti az olsun.’

Ortadoğu’nun yemek konusunda en başarılı ülkelerinden biri de Lübnan. Akdeniz’e özgü sebzelerin baharatlarla harmanlanarak yemeğe dönüştürüldüğü Lübnan’da diğer Ortadoğu ülkelerine oranla daha az et tüketiliyor. Lübnan mutfağının en yaygın yemekleri ise zeytinyağlılar, humus ve Lübnan köftesi Kıbbeh.

Mezeler önemli

Balkan ve Akdeniz mutfaklarının birleşimi olan Yunan mutfağı ise zeytinyağlılarıyla ünlü. Günün her öğününde masada en az bir zeytinyağlı görmenin mümkün olduğu Yunan mutfağının önemli öğelerinden biri mezeler. Yunanistan mutfağının mutlakaları ise yahni, yunan salatası, enginar ve tüm deniz ürünleri.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünyanın en iyi 5 mutfağı