AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız katıldığı bir nikahta, “Sayın cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” dedi. Görüntüleri paylaşan CHP’li Alpay Antmen, “AKP Ordu Milletvekili Şener Yediyıldız, Recep Tayyip Erdoğan’ı peygamber ilan etti” ifadelerini kullandı ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a çağrıda bulundu.
Antmen’in paylaştığı görüntülere göre, Yediyıldız, törende mikrofonu eline alıp konuşma yaptığı sırada, “Sayın cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” ifadelerini kullanıyor.
Antmen, videoyu paylaştığı Twitter mesajında,”AKP Ordu Milletvekili Şener Yediyıldız, Recep Tayyip Erdoğan’ı peygamber ilan etti!” yorumunu yaptı.
CHP’li vekil, “Nikah töreninde “Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden nikah defterini vermek istemiyorum” diyor” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a çağrıda bulunan Antmen, “Her konuda konuşan Diyanet Başkanı @DIBAliErbas bu konuda da konuşacak mısın?” diye sordu.
İslam Ansiklopedisi‘nde “sünnet” kelimesinin sadece peygamber efendimiz içi9n kullanılabileceğini şöyle tarif ediyor:
Sözlükte “izlenen yol, yöntem, örnek alınan uygulama, örf ve gelenek” mânalarındaki sünnet kelimesinin terim anlamı fıkıh, fıkıh usulü, hadis ve kelâm ilimlerinde farklılıklar göstermekle birlikte bunların hepsi Resûl-i Ekrem’le ilişkili olma veya onun yolunu izleme noktasında birleşir. Fıkıh usulü terminolojisinde sünnet öncelikle şer‘î hükümlerin meşruiyet delillerinden ikincisini ifade eder ve “Resûlullah’ın söz, fiil veya tasvipleri” (takrirleri) şeklinde tanımlanır (Teftâzânî, II, 2).
Hadis ilminde de farklı anlayışlar mevcuttur, ancak hadis âlimlerinin çoğunluğunca sünnet hadisle eş anlamlı sayılmakta ve yapılan tanım fıkıh usulüyle paralellik göstermektedir (bk. HADİS). Yine fıkıh usulünde dinen yapılması kesin ve bağlayıcı olmaksızın istenen fiilleri belirten geniş anlamıyla mendubun en önemli bölümünü sünnetler oluşturur ve fürû-i fıkıh bağlamında sünnet terimi fiillerin dinî açıdan değerlendirilmesi sırasında bu anlamıyla kullanılır (bk. SÜNNET). Kelâm ilminde sünnet “Hz. Peygamber ve ashabının itikad ve amelde takip ettikleri yol” anlamındadır (aş.bk.).
Türk Dil Kurumu’nda ‘sünnet’ sözcüğünün tanımı şu şekilde: “
Hz. Muhammed’in Müslümanlarca uyulması gerekli sayılan davranışları ve herhangi bir konuda söylemiş olduğu söz.”
Birgün
Köy’ün kapasitesi artarak 215 konuta çıktı