Sani Şener, Türkiye havacılık sektörü ve TAV’ın gelecek dönem stratejilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sani Şener, Antalya Havalimanı’nda hisse alımında son durum hakkında şu bilgileri verdi:
“Antalya Havalimanı’nın yüzde 50 hissedarı olan IC Grup’tan hisselerini satın alma anlaşması imzaladık. Bu anlaşma hem Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) hem de Rekabet Kurumu’nun onayına tabi. Onayları bekliyoruz. Çıkmasında sakınca görmüyoruz. Onaylar çıktıktan sonra Aeroports de Paris ile yüzde 50-50 yolumuza devam edeceğiz. Nisanın ilk haftası gibi bu iş hallolur.”
Şener, “Rakamlarla TAV’ı nasıl anlatırsınız?” sorusuna, “Yılda 128 milyon yolcuyu ve 1 milyon uçağı ağırlamak derim. Yılda 12 milyon aracı otoparklara yerleştirmek derim. 55 bin çalışan, 17 adet bizzat yatırımını yaptığımız ve işlettiğimiz havalimanı derim. Dünyada 76 havalimanında şirketlerimizle hizmet verdiğimiz havalimanı derim” şeklinde cevap verdi.
Bu yılın ilk çeyreğinde TAV Havalimanları Holding’in havalimanlarında işlerin gayet iyi gittiğini ve özellikle Atatürk Havalimanı’nda ciddi artışlar görüldüğünü belirten Şener, TAV Havalimanları olarak 2018’de yüzde 10-12 arasında yolcu, yüzde 3-4 arasında ciro artışı beklediklerini ve bu yılın gayet iyi geçeceğini söyledi. Şener, geçen yıl kötü geçen havalimanlardan bir tanesi olan Bodrum Havalimanı’nda bu yıl yolcuların geri döndüğünü ve yüzde 30-40 artış beklediklerini bildirdi.
Bodrum Havalimanı’nda 2015 yılı rakamlarına yakın seviyelerin görüleceğinin altını çizen Şener, “Avrupalılar gelmeye başladı. Bodrum’a İngilizler geliyor. Alanya’ya Kuzey ülkelerinden, İstanbul’a İranlı ve Orta Doğu’dan ciddi turist geliyor. Çeşitlilik de artmış durumda. Bunun ekonomiye çok iyi yansıyacağını düşünüyorum” dedi.
AA
Antalya Havalimanı’nda TAV değişikliği