Alkaş, Digital Network Alkaş ile tüm dünyada, sanal ağların iş hayatı da dahil etkisi gün geçtikçe artarken, alanında uzman profesyonellerin ve vizyonerlerin yer alacağı konferansları, eğitimleri, potansiyel iş birliklerinin ilk adımlarının atılacağı doğru bağlantıları, son gelişmeleri ve daha pek çoğunu tek bir tuş ve mobil uygulama ile hayatınıza getiriyor.
B2B toplantılar, Dijital Sahne’de canlı yayınlar, webinar ve eğitimler, online konferanslar, araştırma ve raporlar ile sektörden haberlerin yer aldığı dijital platform ile Alkaş, sinerji yaratma gücünü dijitale taşıdı.
Avi Alkaş’ın sektörlerinde uzman isimlerle gerçekleştirdiği sohbetlerin ilkine Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ve Bilgi Üniversitesi Next Akademiz Kurucu, Başkan & Akademisyen Levent Erden katıldı. “Gayrimenkulde Yeni Dinamikler İnovasyon ve Dijitalleşme” konusunun konuşulduğu oturuma 282 kişi katıldı.
Digital Network Alkaş’la (DNA) gayrimenkul ve perakende başta olmak üzere pek çok sektörün temsilcisini online konferans ve fuarlarla bir araya getireceklerini belirten Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, “Pandemi sürecinin işimize, gündelik yaşantımıza yansıması olarak birçok etkinliği artık ekranlarda çevrimiçi ve canlı olarak mekandan ve zamandan arınmış olarak gerçekleştirebiliyoruz.” dedi.
Gayrimenkulün günümüzdeki değişikliği ve dönüşümü konusunda gittiği yön itibariyle fikirlerini almak için sözü Bilgi Üniversitesi Next Akademi Kurucu, Başkan & Akademisyen Levent Erden’e bıraktı.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin:
Pandemiyle birlikte dünya çapında milyonlarca insanın iş, eğlence, alışveriş ve daha fazlası için dijital araçlara ve yöntemlere yönelmesiyle işletmelerin dijital dönüşüme yatırım yapmasının her zamankinden daha acil bir hal aldığını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi:
“İşletmeler yeni dönemde maliyetleri azaltmak ve verimliliği artırmak için iş süreçlerinde gerekli dijitalleşme ve otomasyonu sağlamaya odaklanıyor. Robotik, yapay zeka, nesnelerin interneti, bina bilgi modelleme sistemleri ve diğer dönüştürücü teknolojiler, gayrimenkul sektöründeki dijital dönüşümün de ekseninde yer alıyor. Nesnelerin İnterneti bir yandan işletmelerin düşünme ve çalışma şekillerini değiştiriyor bir yandan da operasyonları yeniden tasarlama ve iş modellerini geleceğe hazırlama imkanı sunuyor. Nesnelerin İnterneti, binaların bir yapıdan ziyade dijital ve akıllı bir karar vericiye dönüşmesine kaynaklık ediyor. Yeni dönemde ortak çalışma alanları daha fazla tercih edilecek. Bu alanlar her sektörden çalışanlar için evlerine yakın, teknolojik altyapısı güçlü ve sosyal mesafenin korunduğu bir çalışma ortamı sunarken şirketlere de elektrikten ulaşıma ve kiraya kadar birçok kalemde tasarruf imkanı sağlıyor. Teknoloji bu modellerin daha fazla tercih edilmesi için her geçen gün yeni fırsatlar da sunacak. Örneğin ofis binalarında yüz tanıma sistemlerinden temizlik sistemlerine kadar insanların bir arada bulunduğu çoğu ortam yeniden şekillenecek. Ortam ve koşullara göre çözüm üreten yapay zekaya sahip binalar göreceğiz. Kargolar el değmeden drone ile gelecek. 5G’ye geçişle birlikte arabada, sokakta hatta sahilde ofisteymiş gibi her türlü cihaz kullanılıp aynı verim alınabilecek. Biz de Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonumuz kapsamında her sektörden işletmeye katma değerli çözümler sunmaya, onları geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.”
“Sürtünmesizliği arttırıp, akışkanlığı sağlamak gerekir. Kriz; bizim için değerli, yetenekli insanları işten çıkartmak yerine ‘sabit maliyetleri’ çıkartmak gerektiğini öğretti. 20.yy. bitti 21. yy.’da insanı önde tutmak zorundayız.”
Metal yakalılar ile bizi nasıl bir gelecek bekliyor?