Geçen hafta ve önceki haftalarda anlaşmaya ilişkin bilgileri sizlere aktarmıştık. Cuma günü bankacılık çevrelerinden edindiğimiz bilgiler “imzaların eli kulağında” şeklinde oldu. 15 Şubat tarihi hedef olarak konulmuştu ama bunun üzerinden yaklaşık bir ay geçti.
Kredi anlaşmasındaki gecikmenin nedeni olarak ‘hukuki’ süreçler gösterildi. Bir bankacı, “Kimseyi suçlamak istemiyorum ama avukatların elinde bu süreç çok uzuyor. Anlaşılmayan bir tane bile madde yok, biz de bekliyoruz” diyor.
İmzalar için hedef tarih 15 Mart Cuma günü. Fakat, Mart ayı sonunu bulacağını söyleyenler de var. İmzalar atılmadı ama Doğuş Grubu, varlık satışına devam ediyor. En son Marmaris’teki Grand Azur’un Alman TUl’ye satışına ilişkin onay Rekabet Kurumu’ndan çıktı. Rakam açıklanmadı ancak satış bedelinin 30-35 milyon Euro arasında olduğu tahmin ediliyor.
Edindiğimiz bilgilere göre evet, devam edecek. Bir bankacı, “Doğuş Grubu, bankalara ait bütün yükümlülüklerini yerine getiriyor. Zaten bankalarla masaya oturduktan sonra yapacağı varlık satışlarının bir bölümünü yaptı. Bu devam edecek” diyor.
Grubun yurtiçi ve yurtdışındaki varlıklarından hangilerine öncelik vereceği sorusu haklı olarak gündeme geliyor. Bugüne kadar yapılan varlık satışlarında yurtdışı (Atina, Madrid ve Maimi) bir adım önde gibi bir izlenim doğuyor. Bu satışlardan 400 milyon Euro civarında bir nakit elde edildiği tahmin ediliyor.
Ayrıca, İtalya ve Yunanistan’dan yeni satış haberleri gelebileceği de söyleniyor. Grand Azur gibi başka otellerin de satışı gündeme gelecek mi? Yurtiçindeki gayrimenkul ve şirket değerlemelerinin çok düşük olduğuna dikkat çeken bir bankacı, “Fiyatı bulmayan tekliflerle ilgilenilmesi çok doğru olmayacak” değerlendirmesini yapıyor.
Ekonomist
Doğuş Holding borçlarını ödemek için sözünü tutuyor