Şirketin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesinin üzerinden nerede ise 4 yıl geçti. Çoğunluğu orta gelirli, 10 bine yakın kişinin mağduriyeti ise sürüyor. Mağdurlar yıllardır birlikte mücadele ediyor ve çare arıyor. Ancak bir adım bile ilerleme yok.
İddialara göre şirketin birçok varlığı çeşitli kişilere satıldı ve satılmaya devam ediliyor. Ama inşaatlara tek bir çivi çakılmıyor. Yine iddialara göre 3 yılda birçok kayyım, usulsüzlüklerinden dolayı görevden alındı. Dumankaya’da bir türlü başlamayan projeler Adres Sancaktepe. Modern Vadi, Flexoffice projeleri. Sadece yüzde 75’i bitmiş olan Sancaktepe Mozaik projesinin bir kısmı ise Alman olduğu iddia edilen bir firma ile bitirilmeye çalışılmış. Ancak orada da 1 aydır inşaatlar durmuş.
Dumankaya mağdurları şirket sahiplerinin suçlamalara karşın serbest olduklarını ve ofislerinde çalışmaya devam ettiklerini söylüyorlar. 23 Ocak’ta görülen davada Uğur Dumankaya’nın kayyımlara ve TMSF’ye mahkemede yönelttiği iddialar çok tartışılacak iddialar. Bu arada önceki gün Yeni Akit’te ilginç bir haber yer aldı. Buna göre mahkeme heyeti Masak raporunu bilirkişiye havale etti. Yine haberde yer alan bilgilere göre şirketler hakkında kayyım kararının kaldırılarak şirketin hissedarlara devrinin değerlendirilmesi de karar olarak kayıtlara geçti.
Yani 4 yıl önce FETÖ’cü olarak suçlanan Dumankaya ailesinin, şirketlerine yeniden kavuşması hayal değil. Uğur Dumankaya yine attığı bir twitte raporun üç ay içinde tamamlanacağını ve iade kararının olumlu ya da olumsuz açıklanacağını düşündüğünü söylüyor.
TMSF’ye sordum. Bir ay içinde önemli bir açıklama yapacaklarını söylediler. Ancak henüz resmi bir açıklama yok. Mağdurlar ise son çareyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazacakları mektup olarak açıklıyor. Dediğim gibi bu insanlar sisteme güvenerek ev sahibi olmak isteyen insanlar. Kimi memur kimi emekli. Artık gerçek bir adım atılması gerekmiyor mu?
Jale Özgentürk-Dünya
Dumankaya Ailesi şirketlerini geri mi alıyor?