I-AM, MEY/Diageo ile Türkiye genelinde uygulamaya konulacak Meyhane Deneyimi Projesi için farklı restoran iç mimari ve marka konseptleri geliştirdi. Meyhane Deneyimi Projesi kapsamında klasik meyhane kültürünü yeniden yorumlayan I-AM, Dudak Payı Meyhane projesinde geleneksel ve otantik meyhane ögelerin modern bir şekilde ele aldı.
Dudak Payı Meyhane’de şehirli ve dinamik bir konsept oluşturmayı amaçlayan I- AM, derinlemesine yapılan pazar araştırmalarının ardından Türkiye’deki meyhane kültürünü genç nesile yeniden tanıtmak amacıyla, biri modern diğeri vintage olmak üzere iki model meyhane konsepti belirledi.
I-AM’in modern konsept kapsamında geliştirilen Dudak Payı Meyhane, bir yandan geleneksel ve mütevazı meyhane özelliklerini taşırken öte yandan yandan modern mimari tasarımı ve gastronomisi ile meyhane kültürüne farklı bir yorum katıyor.
I-AM’in Kurucu Ortaklarından Emre Kuzlu modern meyhane tasarımı üzerine çalışırken; geçmişten günümüze süre gelen samimi ve geleneksel meyhane öğelerini modern bir şekilde yeniden yorumlamayı hedeflediklerini açıkladı. Sonuçta his olarak geleneksel ancak yapı olarak modern bir meyhane tasarladıklarını anlatan Kuzlu, “Dudak Payı Meyhane, ilk örnek olsa da tasarımını, farklı lokasyonlarda zincir meyhane olabilecek şekilde çalıştık” dedi.
I-AM, geleneksel meyhaneyi Dudak Payı ile yeniden yorumladı