Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de bulunan Ouzo Roof Restaurant’ın şefi Mehmet Yalçınkaya menüsünde Akdeniz kıyılarının, Ege’nin ve Yunan Adaları’nın özgün lezzetlerini yeniden yorumladı. Ouzo, başlangıçlarında Konya’dan getirtilen Obruk Peyniri, Ege Denizi’nden getirtilen midyelerle hazırlanan Midye Pilaki, ve sadece Kalamış’ta tadına bakabileceğiniz Firik ve Manca sunuyor.
Ouzo, ana menüsünde 7 çeşit otla zenginleştirilen Ege otlarıyla karides, fava üzerinde ahtapot, biberiye, fesleğen, tarhanayla mayalanmış ev yapımı ekmekler, geleneksel tekniklerle tatlandırılmış sakızlı ahtapot, confi tekniğiyle pişirilmiş yerel ördek, arıtılmış deniz suyuyla yapılmış çorbalar ve daha birçok lezzeti barındırıyor.
Tatlı menüsünde ise lavantalı muhallebi ve bal ile tarçınla tatlandırılarak viski enjekte edilen keçiboynuzu mousse yer alan Ouzo, sunumu özel olarak hazırlattığı, el yapımı taş tabaklarda yapıyor. Çarşamba’dan Cumartesi’ye haftanın dört akşamında canlı müzik hizmeti veren Ouzo Roof Restaurant, Greek geceleriyle misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor.
Ouzo Roof, yeni menüsüyle çok konuşulacak