Koronavirüs nedeniyle temel ihtiyaçlara hizmet veren sektörlerin dışında tüm sektörler faaliyetlerini durdu. Yaşanan salgın ülke ekonomisine olan etkileri ilerleyen aylarda daha çok kendini belli edecek olsa da şirketlerin çoğu ofislerini kapatıp sanal ofis sistemlerinin kapısını çalmaya başladı.
Endless Offices Genel Müdürü Gökmen Özdemir, “Koronavirüs salgını nedeniyle mecburi olarak dijitalleşen toplantılar home ofis sistemi sanal ofislere olan talebi 7 katına çıkardı. Bu veri Mayıs ayının başına ait ilerleyen haftalarda sanal ofise geçiş yapan firma sayısının 10 kat artacağını düşünüyoruz.” diyerek dijitalleşen iş dünyasının ofis sistemlerinde de yeniliğe gittiğinin altını çizdi.
Koronavirüs nedeniyle dünya ekonomisi neredeyse durma noktasına gelirken Türkiye’de de etkileri yavaş yavaş görülmeye başlıyor. Özellikle home ofis çalışma sistemiyle şirket faaliyetlerini yürütmeye çalışan firmalar dijital çağa mecburen adapte olmuş durumda.
Online toplantılar, yayınlar, sunumlar derken yaşanan kriz ortamında, iş akışına devam eden şirketlerin tüm işleri online ortama kaydı. Kira, aidat, ofis masrafları derken ofis maliyetleri bu dönemde şirketleri işin içinden çıkılamaz hale getirdi. Bu durumda markalar Sanal ofis sistemine geçerek şirket faaliyetlerini home ofis olarak devam etme kararı aldı.
Global şirketler bazı ülkelerde operasyonlarını sanal ofis olarak devam etme kararı aldı. Dolayısı ile sanal ofis sektörü 2020 yılını krizi fırsata çeviren sektörler arasında yerini aldı.
Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook 2020 yılı sonuna kadar çalışanlarının home ofis devam edeceğini açıkladı. Yurtdışı menşeili, birçok marka ofisini geçici bir süreyle kapatarak sanal ofis sisteminden faaliyetlerini sürdürmeye başladı. Endless Offices Genel Müdürü Gökmen Özdemir, koronavirüs sebebiyle Home ofis çalışma sistemi firmaların sanal ofis sistemine sıcak bakmalarına neden olduğunu söyleyerek;
“Tüm sektörlerde yaşanan durağanlık ve ofislere gidilmemesi sanal ofislere olan talebi 7 katına çıkardı. Yaşanan bu dijital dönüşüm, 2020’de çalışma şekillerinin değiştiğini gösteren büyük bir adım. Ofis sistemlerine bakış açısı hem sosyolojik açıdan hem de ekonomik açıdan değişim sürecinde ilerleyen aylarda bu talebin 10 katına çıkacağını düşünüyoruz.” açıklamasını yaptı.
Resmi olarak kurulum, prestijli bir adres, vergi levhasının bulunduğu, posta hizmeti takibi aylık fatura masrafları, ofis çalışan maliyeti, stopaj, kira, mutfak masrafları gibi giderler olmadan bir çalışma şekli. Fatura adresinizin lüks bir plazada kargolarınızı, telefonlarınızın cevaplandığı, fiziki bir ofis varmışcasına karşılayan bir resepsiyon hizmeti veren sistem. Aynı zamanda paketinize toplantı salonlarını saatlik olarak ekleyerek toplantılarınızı plaza yaparak kurumsal bir görünüm imkanı veriyor. Sanal ofisler daha çok e-ticaret siteleri, sigorta şirketleri, emlak sektörü, sağlık sektörü ve avukatlar kullanıyor.
Sanal ofislere talep 7 kat arttı