Çalışma hayatının her kolunda başarıyla çalışan kadınlar, sanayi ve inşaat gibi sektörlerde de yer alıyor. Tuik 2015 İşgücü İstatistikleri Araştırması’na göre, Türkiye genelinde işgücüne katılma oranı son bir yıl içinde 0,7 puan arttı ve toplamda yüzde 51,2’ye ulaştı. Bu oran erkeklerde 0,3 puan artışıyla yüzde 71,3, kadınlarda ise 1,1 puan artışıyla yüzde 31,6 oldu.
Çalışanların iş sağlığı ve güvenliğinde, hassas, titiz ve ayrıntılara önem veren kadın İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanlarının iş güvenliğini sağlamakta başarılı olacağına inanan Anel Grup, başarının en önemli sebeplerinden birinin yönetmeliklerin doğru ve eksiksiz uygulanması olduğunu savunuyor. Anlık aksiyonları hayata geçirmek konusunda kadın içgüdülerinin daha kuvvetli olduğunu düşünen Anel Grup bünyesinde İSG uzmanı olarak görev alan Feride Ertan, İş güvenliği konusundki 3 temel unsurun çalışan, çalışanın kullandığı ekipman ve çalıştığı ortam olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Ertan, iş kazalarını gerçekleşmeden engellemek için, yapılacak işlerin durumuna göre önceliği belirleyerek, yapılacak iş, işi yapan personel ve iş güvenliği arasındaki irtibatı koparmamaya ve sürekli iletişim halinde olmaya dikkat ettiklerini söyledi.
Fiziksel gücün yoğunlukla kullanıldığı şantiyelerde kadınların çalışmasının zor olduğu algısı yer alsa da Anel Grup bünyesindeki kadın İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları, güçlü iletişim becerileri, sahip oldukları doğal hassasiyet ve detaycılıklarıyla tam aksini kanıtlıyor. Şantiyelerde iş kazalarının yaşanmaması için, saha sorumluları ile beraber yapılacak işi, işin yerini ve işe uygun alınabilecek güvenlik önlemleri oluşturan Anel Grup kadın İSG uzmanları, işverenin onayı ile emniyetli çalışma alanı oluşturup, işe başlatıyor. Bu şekilde yaşanacak aksamalar ve oluşabilecek iş kazaları minimum seviyede tutulabiliyor.
Şantiyede kadın dikkati, iş kazasını önlüyor